perjantai 9. tammikuuta 2009

Göteborg-City, eli nippelitietoa jolla voi päteä

Koska en suurista ja vaivalloisista etsinnöistänikään huolimatta löytänyt yhtään turistikirjaa Göteborgista, joudun oikeasti ottamaan asioista selvää, phuh. Joten tässä hieman peruslätinää kyseisestä opiskelijan paratiisista (ei sillä että tietäisin kotikaupunkinikaan väkilukua saatika historiaa, mutta pääsempähän pätemään):

Göteborgin perusti Kustaa II Adolf vuonna 1621.

Nykyään tämä raitiovaunujen luvattu kaupunki on Ruotsin toiseksi suurin lähes puolella miljoonalla asukkaallaan, eli löydettävissä on paljon uusia ystäviä.

Kaupungissa on kaksi yliopistoa: vuonna 1891 perustettu Göteborgin yliopisto ja vuonna 1829 perustettu Chalmersin teknillinen korkeakoulu (insinöörit tuntuvat levinneen joka maailmankolkkaan, huoh).

Göteborgilaiset ovat kovia haalimaan ennätyksiä, mm.:
Skandinavian suurin yliopisto (eli paljon hippoja!)
Skandinavian suurin satama (paljon perimiehiä!)
Pohjois-Euroopan pisin spåraverkosto (homma rullaa)

9% Göteborgin väestöstä on suomalaisia, joten vittuilu vastaan kulkijoiden ulkonäöstä omalla kielellä ei ole suositeltavaa.

Kaupungissa on kaksi lentokenttää. Ainakin Finski lentää useimmiten Landvetterille, joka sijaitsee 20km itään itse kaupungista. Pienempi Göteborg City Airport taas sijaitsee 14 km luoteeseen. Päädyit kummalle tahansa, niin molemmista pääsee näpsäkästi bussilla keskustan hujakoille Nils Ericson Terminaleniin (kertonen myöhemmin kuinka näpsäkästi se oikeasti tapahtuu), josta on raitiovaunu/bussiyhteydet kaikkialle cityssä. Jos on äveriäämpää sorttia, naapurikansan riveistä löytyy myös taksikuskeja joiden kanssa voi varmasti tehdä lähempää tuttavuutta matkalla kentältä kaupunkiin.

Koska pilkintä alkaa tässä vaiheessa iltaa jo muuttua harrastukseksi, jatkan elämää suuremmilla Götis-tietopläjäyksillä taas tuonnempana.

1 kommentti:

  1. Perimiehiä?! Uusi laji kenties. Rotuominaisuutena: homosapiens naaraiden katse harjailee näiden meriä seuraavien komistusten perää kohden, väistämättä. Kun vain ajattelin! Mie ootan että miun valukipsistä keittyy mömmöt pois.

    VastaaPoista