maanantai 19. tammikuuta 2009

Ah tämä opiskelijoille luvattu inflaation maa!

Jeee! Tänään tuli vihdoin vaihto-ohjelman rahat ja jopa enemmän kuin olin odottanut. Ehdin jo tosin hätäpäissäni viime viikolla nostaa opintolainaakin siltä varalta että rahoissa kestäisi jonkin aikaa. No nekin tuli tänään, joten nyt ei ole hätäpäivää. Kiitos Emmalle, joka sai potkittua rattaita liikkeelle siellä päässä.

Eilen tosiaan besökattiin Ikeassa (ja joo, meistä alkaa pikkuhiljaa tulla kamalia finlandsvenskan vääntäjiä vaikka puhuttais suomea, noloo). Sieltä irtoaa perus opiskelijalle kylpyhuoneen mattoa (9kr), käsipyyhettä (2kr/kpl) ja mattoa (79kr) varsin halvalla. Ostin myös verhokangasta 3 metriä, tohvelit joilla pääsen läpsuttelemään keittiöön, vaihtolakanat ja sängylle viltin ja kaksi ruukkua yrteille. Tämä hupi maksoi yhteensä 41 euroa, vilasin tänään nettipankista nääs.

Lähempi Ikea on tosiaan keskustasta pohjoiseen 15 minuutin matkan päässä jos oikealla bussilla menee. Bussi nro 46 Centralstationilta on kaiketi suorin ja sillä mentiin. Täällä on sellainen näpsäkkä "100 kr kort", jolla voi matkustaa kaikissa spårissa, busseissa ja rannikon lautoilla niin kauan kuin 100 kruunua riittää. Sellaisen saa hankittua 7-elevenistä tai Pessbyråsta. Kertamatka aikuiselta IKEAan tällä kortilla on 16,40kr, katselin tos just Västrafikin sivuilta et yksittäinen kertalippu ois 25 kr eikä niitä tosiaan saa ostettua busseista (paitsi pidempien matkojen busseista). Joo, jänskiä systeemeitä näillä ruattalaisilla. Kortti tökätään spårassa tai bussissa laitteeseen, jossa on sateenkaaren kirjo erilaisia nappuloita allekain. Kun matkustaa Göteborgin sisällä painetaan kakkosta (punainen nappi :) ) jos tarttee kauemmas lähteä pitänee ottaa etukäteen selvää mitä nappia painaa tai olla turisti ja kysyä kuskilta. Yhdellä leimauksella voi matkustaa 90 minuuttia ja vaihtaa sinä aikana kulkuvälinettä vapaasti, muistaa vaan sitten painella BYT nappulaa :). Nää tuntuu tykkäävän nappuloista täällä.

Tosiaa hankin myös prepaid liittymän. Niitä on miljoona vaihtoehtoa, otin Tele2:sen koska Iidalla ja Stiinalla on ainakin samanlaiset joten voidaan soitella nyt toisillemme ilmaiseksi pelkällä aloitusmaksulla. Mun paketti on vielä semmottinen että ulkomaille puhuu halvalla. Et ei ku soittelemaan!

UUSI NUMERONI ON SIIS +46 73 7762003, siitä mut tavoittaapi täällä ollessani.

Kirjoittelen näin keskellä päivää, koska koulu mulla alkaa vasta huomenna. Ajattelin tänään tosin käydä koululla viemässä työkaluja ja käydä lueskelemassa muotoilulehtiä koulun kirjastossa (joka on aivan ihana!). Lisäksi missiona on löytää vesivärit ja muita skissivälineitä ja sinitarraa (häftmassa på svenska). Yritin jo eilen, mutta täällä taiteilijatarvikkeet eivät löydykään näpsäkästi kirjakaupoista, yrittänen siis etsiä jonkinlaista taidetarvikebolagia :)

Jes, ja nyt hinaan prsukseni kaupungille, laittelen sitten myöhemmin taas lisää kuvia sun muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti