sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Pikakelauksella

Jepu, taas on aika vierinyt eteenpäin hurjaa vauhtia. Pääsiäinen oli mainio, siskot pitivät kaupungista ja mun kavereista tietty. Oli biletystä, grillausta ja synttärijuhlaa mustikkapiirakan kera. (Minua jopa lahjottiin skumppapullolla, sukkakäärmeellä, kipolla, laukulla, australialaisella kauppakassilla, suklaalla ja viinillä. Kaikkea mitä Aippa tarvitsee :D Sääkin suosi.

Hirmusiskot Donsöllä Göteborgin saaristossa. Mainion kelmeä päivä piknikille ja saaristobaletille. :)

Koulussa pitää kiirettä. Olen ollut nyt joka päivä koulussa viikonloput mukaan lukien. 11.5. klo 17 on näyttelyn avajaiset. Keramiikka-, tekstiili- ja koruosastojen 2. vuosikurssi pitää siis yhteisnäyttelyn Stadsbibliotekissa. Ja koska ensi viikolla livistän Queens Dayn viettoon Amsterdamiin on hommia piisannut viikonlopuillekin. Hienointa on että olen ihan intopinkeenä omasta projektistani. Valukurssilla aiemmin keväällä valoin kolme isoa hopeista sydäntä. Tutkin siis ihan anatomisesti oikeaa ihmisen sydänta ja veistin tsipasta ja tein vahamuotit ja muotoilin vielä vahaa ja valoin sitten hopeaan. Kaikki kolme ovat hieman erilaisia. No omassa projektissani jatkan samaa teemaa (johon liittyy pitkällisiä löpinöitä ja syviä ajatuksia jotka kiinnostuneimmat voivat sitten lukea portfoliostani) mutta livahdinkin tekstiiliosatolle, mitä olen ja kauan haikaillutkin. Tein patternin johon olen ihan supertyytyväinen (kaikki täällä on aina supercool, supersnyg tai supermitätahansa :D) Eli viime päivät on mennyt kangasta painaessa (no okei, eilen tuli kyllä juhlittuakin taasen olan takaa). Tarkoituksena on sitten tehdä painamistani kankaista koruja ja tuotteita ja muutenkin tutkia taiteen ja designen rajoja. Näyttelyn oli tarkoitus olla kevään lopuksi mutta näyttelytilan saamiseksi oli sitä pakko aikaistaa. Näinpä näyttelyyn tulee mitä ikinä aikaiseksi saammekin. Itse projekti jatkuu vielä kesäkuun kolmanteen, jolloin on loppupalautteen aika. Jännää. Tuolloin on myös palautettava eräänlainen portfolio jossa käydään läpi kaikki kurssit ja niillä tehdyt työt ja analysoidaan opettajia, oppista ja kaikke mahdollista. Phuh. Siinä onkin sitten hommaa näyttelyn jälkeenkin. Lisäksi Loven Konsthantverkets teori och historia -kurssille pitää palauttaa 1000 sanainen essee jossa analysoidaan kahta vapaastivalitsemaa näyttelyä. Ajattelin kirjoittaa sen Amsterdamin näyttelyístä joissa aion käydä ensi viikolla. En vieläkään ole päättänyt kirjoitanko englanniksi vai ruotsiksi. Jos aika menee tiukoille joutunen luuserina tyytymään englannin kirjoittamiseen.

Viime viikkojen muita kohokohtia:

Viime viikon sunnuntaina tehtiin pyöräretki merenrantaan Noemin ja Adamin kanssa. Adam on mukava hemmo keramiikkaosastolta 1. vuosikursstilta ja lauantaina vietettiin leffailtaa luonaan hänen tyttöystävänsä Alvan (myöskin kerammiikkaosastolta) ja Noemin kanssa. Noniin. seuraavana päivänä päätimme siis lähteä polkemaan biitsille ja että oli mainio retki! Matkalla nähtiin jotain hassuja marsun ja sonnin risteytyksiä (otan mielellää vastaan faktatietoa mikä eläin on kyseesstä koska meillä ei ollut hajuakaan). Merenranta oli sanoinkuvaamattoman upea! Oli hiekkaa ja kalliota, syötiin eväitä kalliolla ja aurinko paistoi! Täydellistä. Aion polkea sinne uudestaan pian!
Minun pyörä
Götalainen karvalehmä? Niin ja Adam oikealla ;)
Mereltä tuulee niin kovaa että kaikki puut rannalla kasvoivat kenossa sisämaalle päin.


Torstaina vierailtiin luokkakavereiden kanssa toisen pääopettajamme ateljeessa aivan Göteborgin keskustassa. Niiiiiin inspiroiva paikka. Vanha talo, palkoiset paklatut seinät, puulattia, vanhat HDK:n kultasepäpöydät. Tila on joskus ollut asunto mutta muunnettu työtilaksi. Täynnä pieniä inspiroivia yksityiskohtia. Olen jo suunnitellut mitä kaikkea tarvitsen jokus kun oman pajan pistän pystyyn...


Eilen ennen kouluun menoa katsastin jälleen uuden kirpputorin. On kyllä kaupungin parhaimpia. Paikan nimi on Saron Kyrka kuuluu siis kirkolle ja on kahdesti viikossa auki ja vain muutaman tunnin kerrallaan. Paikalle kannattaa mennä hyvissä ajoin jonottamaan ennen ovien aukeamista. Itse oli 30 minuuttia ennen ja edelläni oli jo 10 metrin jono! Kirppari on halpa kuin mikä ja tavaraa löytii aina vaatteista kirjoihin, leluihin, kenkiin ja huonekaluihin ja muuhun roinaan. Viidessä minuutissa kirppari täyttyy ihmisistä. Mukaani tarttui kankaita painettavaksi, askartelupaskartelupapereita ja kaksi laukkua (nyt äiti siellä huokaa mutta hei laukkuja ei voi koskaan olla liikaa, omistan vasta ehkä 50 ;P). Ostosteni yhteishinta oli 98 kruunua eli 9 euroa.

Eilen iltapäivällä oltiin juu piknikillä isolla lössillä ihanaisessa auringon paisteessa tuossa talon takana kalliolla jolta näkee koko kaupungin ja merelle asti toiseen suuntaan. Illan viiletessä siirryttiin sisälle meidän keittiöön juomaan honung snapseja viiniä ja glögiä :D Jatkoimme Publikiin Andra Långgatanille ja siitä vielä Ritziin. Itse en Ritzistä tykännyt ollenkaan. Valo oli vihreää ja jotenkin paikka ahdistava. Hävisin kädenväännössä Mikaelille, ylläri. Väsähdin jo kolmelta ja lähdettiin Stiinan kanssa spårapysäkille. Sitkeimmät eli Outi, Matthi ja Mikael jäivät vielä snapseilemaan. Aamulla päätin lähteä koululle pariksi tunniksi hommiin. Adam soitti että roskalava on täällä! Meillä oli aiemmin puhetta kirppari ja roskislöydöistä ja hän kertoi että kerran kuussa heidän kerrostalonsa pihalle ilmestyy lava jonne kaikki vievät turhia roiniaan ja että hän on tehnyt sieltä vaikka mitä löytöjä. Niinpä polkaisinkin Annedalin kaupunginosan kautta. Adam siis asuu tuolla toisella kukkulalla, joten syke oli huomattava kun kipusin sinne elisen panaviinin yms jälkimainingeissa. Pari hienoa tuolia, taulunkehykset, vanha matkalaukku, pöytiä vanhoja vaatteita, roskaa... Kaikkea mahdollista. Itse tyydyin nappaamaan vanhat Leen miesten farkut joista ajattelin tuunata itselleni kesähousut. Ja rupattelin jonkun sedän ja vanhan rouvan kanssa :D. Täti jopa tarjoutui auttamaan jos olisin halunnut ne hienot tuolit mukaani. Vastasin että niiden muuttaminen kesällä Suomeen ei ehkä olisi kovin hyvä idea, ei ne ihan NIIN hienot olleet. :D Tänään oli pyykkipäivä joten sain farkkulöytöni pestyä ja kas kummaa: NE ON TÄYDELLISET! Juuri tällaisia olen kaupoista yrittänyt metsästää ja nyt ne löytyi ilmaisina roskalavalta :D Kannattaa ihmiset dyykata!

Kaksi päivää on nyt siis aikaa paiskia hommia olan takaa. Olen varannut pöydän painoluokasta kahdeksi päiväksi joten kangasta pitäisi syntyä. Keskiviikkona lento Amsterdamiin. Täytyy vielä kerätä viimehetken kuumat vinkit Rosalta, minne kannattaa mennä. Ja tiedättehän, Queens Dayna Amsterdam muuttuu isoksi kirpputoriksi koska omien romppeiden myyminen on sinä päivänä ilmaista ja verotonta (=TAIVAS). Lisäksi kaikki pukeutuu oranssiin ja juo appelsiinidrinkkejä koska edesmenneen kuningattaren toinen nimi oli Orange tai jotain sinne päin. Hassuja nuo Hollantilaiset! Mazzel!

1 kommentti:

  1. Oisko se jakkihärkä. Jakki on englanniksi yak (heh), ruotsiksi näemmä jak.

    VastaaPoista