sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Tjäna!

Viime viikonlopun lettuhipat olivat mainiot! Osa porukasta peruutti tulonsa mutta jengi oli juuri sopivan kokoinen baareilemaan. Lettuja tuli paistettua ihan ennätysmäinen määrä ja söin niitä hippojen jälkeenkin seuraavat neljä päivää (lue: Aipan perse on tätänykyä Brasilian kokoinen). Tarkoitus oli mennä Ritziin jatkoille (siellä soitti joku luokkakaverini Anna-Karinin lemppari) mutta jono oli pitkä kuin nälkävuosi, joten päädyimme yhden kaljakuppilan kautta Nefertitiin. Loistopaikka, usein livemusaa, kaikki joraa, päädymme sinne varmasti toistekin. Seuraava päivä tulikin koomailtua Batmanin (skit bra!) ja naapurin niin ja tietty lettujen seurassa.


Ylläolevista kuvista kiitos Stiinalle!!!!



Maanantaina oli skiss och teckning päivä. Opettajana on hulvaton Dan-Tommi Hilden, joka itseasiassa on suomalainen mutta asunut perheineen nyt kahdeksan vuotta Ruotsissa. Kirjoitimme haiku-runoja, mitä helpotti se että opettaja käänsi omani suomesta ruotsiksi, olin nääs unohtanut sanakirjan kotia (en kyllä olettanutkaan että piirustustunnilla kirjoiteltaisiin runoja :D). Mukana piti myös olla jokin työ jonka oli itse hiljattain tehnyt. Minulla munani oli tietenkin tuo kahjo koru edelliseltä kurssilta. Jonkun toisen piti kirjoittaa haiku sinun työstäsi. Ja tuon haikun pohjalta lähdettiin tekemään uutta työtä, vähän kollaasinomaista sellaista. Huomenna sama jatkuu. Jänskää.

Koulupäivän jälkeen kaikki olivat ihan loppu vaikka kello oli vasta jotain kolmen ja neljän välillä. Kävelin Haga Nygataa pitkin kotia päin ja päätin poiketa Skanssen Kronanille, joka on jokin vanha linnoitus korkealla kukkulalla keskellä Hagan kaupunginosaa. Kävelen sen kukkulan juurelta joka päivä kouluun ja nyt päätin sitten kerrankin kiivetä ylös kun oli aikaa. Lueskelin turistitaulua missä siis selitetään paikan historiaa kun joku tuli kysymään että voisinkohan ottaa hänestä ja kaveristaan valokuvan (en siis koskaan lukenut tekstiä loppuun mutt otin kuvan, joten lukekaa itse :D). Tuo joku oli Leo, Belgialainen heebo ja kaverinsa Alex (Moshe hänen oikea nimensä lienee) puoliksi Israelilainen ja puoliksi britti.. kai. Poijjaat olivat kaupungissa moikkaamassa ruotsalaista ystäväänsä Antonia. Olivat kaiketi kaikki kolme tutustuneet Intian matkalla edellisenä vuonna. Vein pojat Järntorgetille, missä heidän oli määrä tavata Anton. Päätin sitten lähteä poikien kanssa kahville Mitt andra hemiin Andra långgatanille, olivat sen verran hulvatonta seuraa. Poikettiin myös mainioon levykauppaan samaisella kadulla. Mitt anda hem on ihanainen pikkukahvila, jossa on myös musakeikkoja iltaisinmutta ei alkoholitarjoilua. Mustikkasmoothie on testattu ja suosittelen lämpimästi.



Tiistaina sitten alkoi valukurssi. Ai että on siistii. Miljoona asiaa ja työvaihetta pitäisi muistaa, mutta kaikki sujuu kun vaan tekee saman läpi monta kertaa uudestaan ja uudestaan. Valukurssin opettaja on saksalaissyntyinen (skit, nimeä en nyt löydä mistään) ja aksenttikin on hupaisa mutta varsin ymmärrettävä, kuulostaa ehkä vähän englannilta vaikka ruotsia onkin :D. Olin tiistaina niin myöhään kolulla yhden toisen tytön ja opettajan kanssa että saatiin työmme siihen vaiheeseen että päästiin heti seuraavana aamuna valamaan (duktig flicka!). Suoraan koulusta painelinkin Stiinan ja Rosan kanssa leffaan (Mammuth). Oli muuten melkoisen raskas ja masentava leffa noin pitkän päivän jälkeen.

valupuu


Päällekäin valukurssin kanssa mulla itseasiassa on toinenkin kurssi (pitäisi suunnitella koru jota kannetaan päässä, kurssin nimi on "huvudsak" pääasia) mutta sille ei meinaa oikein löytyä aikaa. Saas nyt kattoa miten käyp. Opettaja tosin sanoi että valukurssi on mulla nyt pakollisena ja mitä ehdin tehdä toiseen kurssiin on vain plussaa, phuh.

Keskiviikkona käytiin testaamassa Valhallan uimahalli. On aika iso mesta: törkiän iso allas 50metrin radoilla, toinen allas 25 metriä ja miesten ja naisten puolilla omat pore- ja kylmäaltaat (kylpylä se lieneekin). Täynnä oli kyllä koko halli, että ei siellä sen kummemmin tilaa ollut kuin Håkansbölessä tai Lahden hallissa :). Mukavaa kun olen saanut jokapaikkaan puhuttua itseni opiskelijahintaan suomalaisen opiskelijakortin kanssa. Täällä uimaan maksaa 35kr/opiskelija (joka paikassa) eli 3,1609 € nykyisen kurssin mukaan :). Kalliimpaa kuin Suomessa siis.

Perjantaina mentiin Stiinan kanssa lounaalle ja törmättiin Frankaan ja hänen itävaltalaiseen ystäväänsä. Sovimme juhlistavamme iltaa Frankan luona myöhemmin. Myös Anton laittoi viestiä että ovat menossa Mitt anda hemiin ja sieltä kotibileisiin. Aloittelimme siis Frankan luona Sandarnassa ja päädyimme kaikki viisi (Minä, Stiina, Franka, Frankan kaveri ja Frankan serkku Berit) ruotsalaisiin kotibileisiin! Lähes kaikki bileissä olijat opiskelivat International Relations (miten se sitten kääntyykään virallisesti suomeksi) ia Göteborgin yliopistossa ja juhlivat nyt jonkin ison kokeen jälkeen. Tuli testattua ruotsalainen glögi (Paula naureskeli puhelimessa että tietää tasan tarkkaan mitä olen täällä juonut, mutta voin vakuuttaa että jos luettelisin kaiken, tekstiä olisi rutkasti enemmän ;D). Loppuillasta(yöstä?) talon isäntä soitti kitaraa Stiina, ja uusi suomenruotaslainen tuttavuutemme Katharina lauloivat ja minä, Leo ja pari muuta jorailivat. Hjuvat hipat.

Lauantaina kävin kirpparilla Rosan kanssa ja oli tarkoitus syödä päivällistä Rosan luona ja mennä Röd Steniin kuuntelemaan jotain keikkaa. Mutta meikä oli niin poikki ja kumma pms-kiukku päällä, joten skippasin hipat ja päätin vain ta det lungt. Se oli hyvä valinta, tuli piirreltyä, kuunneltua musaa ja nukuttua kunnolla. Ulkona riehuikin kauhea räntämyrsky koko päivän ja yön.

Tänään taas sää ja mieli ollut mitä mainioimmat. Kävin kävelyllä ihanassa auringonpaisteessa kameran kanssa ja katselin kuinka Göteborgin lapset menevät pähkinöiksi kymmenen sentin kerroksesta loskaista lunta. Kengät kastuivat tietenkin läpimäräksi mutta sää oli lämmin.

Huomiseksi iltapäiväksi pitäisi lukea sentinpaksuinen nippu ruotsinkielisiä A4sia Konsthantverks Teori och Historia- luennolle. Skit. Jo kannessa lukee houkuttelevasti: Texterna kan i vissa avsnitt vara komplicerade. Läs texterna flera gånger, och fundera över nedanstående frågor som en hjälp under läsningen... ja sitten kasa visvaisia kysymyksiä ja käsittämättömiä termejä joita ei sanakirjoistakaan löydä tai jos löytää niin ei ymmärrä suomenkielistäkään käännöstä :D No ehkä vähän liioittelin. Eli eiku hommiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti