sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Kiirettä on pitänyt...

Tämä viikko onkin mennyt taas hujauksessa erinäisissä menoissa, juhlistaessa ja kaljalla istuskellessa. Torstaina oltiin kaupungin teatterilla katsomassa näytelmää (modernia teatteria) nimeltä Hunger. Melko päätön pläjäys kaikenkaikkiaan, en tiedä olisinko pysynyt täysin kärryillä vaikka se olisi äidinkielelläni esitetty. Mielenkiintoinen kokemus kuitenkin.
Perjantaina taas oli norjalainen naapurini Elin joka opiskelee klassista musiikkia (soittaa oboeta) kutsunut minut kuulemaan konserttia heidän koululleen (Göteborg Universitet Artisten). Rosa ja Iida halusivat mukaan. Lähteissä törmäsin vastapäätä asuvaan naapuriini Matthiakseen joka oli suuntaamassa samaan konserttiin ja matkalla nappasimme Stigsbergtorgetilta Matthiaksen australialaisen kaverin Marcon. Eli kun tapasimme koululla oli meitä koko lössi kasassa :). Konsertti oli mainio, harvemmin sitä tulee Suomessa klassisen musiikin konserttia katsottua. Konsertti koostui kahdesta sinfoniasta (Franz Berwaldin Sinfonie singulière ja Brahmsin Symfoni nr 2, op 73). En vieläkään ymmärrä miten yksi kapellimestari kahdella kädellä huitomalla voi saada sellaisen määrän ihmisiä soittamaan sulavasti yhdessä. Mystistä.

Konsertin jälkeen suuntasimme meidän koululle HDK:hon, jossa oli jo kovat pirskeet käynnissä saapuessamme yhdeksän aikoihin. Siellähän sitten juhlistettiin koko porukka. Jatkoimme sieltä baariin nimeltä Konteki, joka sijaitsee Botaniska Trädgårdenin laidalla, Slåtsskogenin toisella puolella kuin missä meikä asustaa. Tuolloin en kylläkään sen sijaintia hahmottanut, koska taksilla mentiin. Aivan ihana paikka! Hjuvaa musiikkia, paljon ihmisiä (epäilemättä suuri osa meidän koululaisia), loisto meininki. Baarissa oli useita "korokkeita" joilla oli tuolit ja pöydät, joilta kaikilta näki baariin/tanssilattialle, todella hankala kuvailla, mutta ihanan viidakkomainen tunnelma kun kiipesi jonnekin ylös jorailijoiden yläpuolelle. Tullee käytyä toistekin :). Pilkun jälkeen pidettiin vielä pieni efterfest meidän keittiössä Francan, Matthiaksen ja aussin kanssa (=Matthias ja Franca kokkasi ja syötiin hjuvin :)).

Seuraavana päivänä olikin pikkuruinen dagenefter (lue:kamala kanuuna). Lauantaina illalla piti vielä jaksaa luokkakaverin synttärihippoihin eli Carolinen ja hänen sambo(=avokki)nsa luokse. Otin Stinan mukaan ja siellä turistiinkin koko ilta på svenska ja tuli paremmin tutustuttua luokkakavereihinkin. Oli kivaa kun sai puhua kokoajan ruotsia kun ei ollut muita vaihtareita läsnä. Vallan mukavat hipat mutta ei vanha enää jaksa montaa päivää täysillä ;P , joten yhden aikaan suuntasimme Stinan kanssa koteihimme nukkumaan univelkoja kiinni kulkematta baarin kautta tällä kertaa.

Ja vähän kuvvii taas:

Keskiviikkona Stiina soitti kaljalle ja paikkana oli Kings Head Andra Långgatanilla ihan tässä lähellä joten mikäjottei... :)Torstaina ennen teatteria käytiin Rosan kanssa syömässä Haga Bion sisässä olevassa vegaaniravintolassa. Syötiin niiiiin taivaalliset linssikeitot leipien kera ja paikka oli aivan mieletön. Ulospäin ei näy että siellä on ravintolaa ollenkaan mutta paikka on niin mieletön että puskaradion ansiosta siellä lienee aina paljon asiakkaita.


Olikohan se perjantaina kun luokkakaverini kiskaisivat minut mukaansa kesken koulupäivän ja mentiin Vasagatanin toisella puolella sijaitsevaan taidekouluun (Valand School of Fine Arts) avoimien ovien päivään. Vanha setä vei meitä ympäri koulua. Tämän kuvan näppäsin yhdestä tyhjillään odottelevasta näyttelytilasta :).


Se lempparikahvilani jonka nimeä en aiemmin muistanut on siis tämä da Matteo Vallgatanilla.

Da Matteo

Koska kouluruokailuun ei täällä saa ateriatukea, tulisi koulussa syöminen kalliiksi. Näinpä minäkin poropeukalo joutunen opettelemaan kokkaamaan uusia ruokalajeja, sillä samaa ruokaa (kokkasin viime viikonloppuna aimoannoksen pasta bolognesea) nyt viikon syöneenä ei paljoa enää pasta innosta. Tänään sunnuntaina päätin siis kokeilla linssikeittoa. Täällä ruåttissa tuntuvat syövän linssejä melko paljon. Itse taas en ole koskaan laittanut, joten nyt oli korkea aika. Netistä bongattu ohje ja hyvvää tuli (ja halpaa).

Ja tänään kävin vähän sunnuntaikävelyllä Mariaplannin suunnalla. Tämä kuva otettu Mariapalanilta. Kävelylenkin aikana lämpötila laski neljä astetta joten paluumatkalla meinasi tulla vähän vilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti