torstai 19. maaliskuuta 2009

Kesä tulee!!!

Aurinko on nyt paistanut viime suununtaista lähtien ja kevättä on ilmassa. Puistoissa kukat ovat alkaneet heräillä ja eilen näin ensimmäiset sinivuokot (=blåsippa)!!!!

Viime viikolla loppui huvudsak-kurssi, se joka oli siis päällekäin valukurssin kanssa. Phuh, sain taisteltua kurssin kasaan, vaikkakin hiuskoruni ei ollutkaan ihan valmis palautteessa materiaaliongelmien takia. Tein Geisha-tyylisen valtavan hiusneulan/korun yhdistämällä hopeaa ja virkattua lankaa. Ongelmana oli että hopeasta tehtynä runko on liian heppoinen. Palautteessa opettajat ehdottivatkin että tekisin rungon titaanista ja sehän sopii! Virkatut putkilot kun oli joka tapauksessa tarkoitus niitata runkoon. Loppuviikosta kun osastoni matkusti Müncheniin sahailin rungon titaanista (on muuten kuppanen matsku sahata). Nyt se odottaa viilausta ja niittausta. Tein perjantaina myös vähän emalikokeiluja. Oi kun oli kiva olla pajalla yksin, sai soittaa musaa täysillä ja jorailla aina kun liikkui paikasta toiseen :D.

Perjantaina oli taas koulun hipat Kontikissa eli Ha Det Kul-bileet (H-D-K = Högskolan för Design och Konst, kekseliästä). Ruotsalaiset tuntuvat rakastavan tuommoisia sanaleikkeijä. No olin liikenteessä naapurisvoimin, sillä etkoille ei tullut kuin Iida ja napurini Elin, Matthias ja Mikael. Elin ei tosin lähtenyt hippaamaan. Mutta huisib hauskaa oli! Toisin kuin seuraavana päivänä. HaDetKul-hipat loppuvat aina klo 2 joten nukuin mielestäni ihan kunnon yöunet mutta seuraava päivä oli yhtä koomaa. Rahjustin pyykkivuoroni jälkeen Noemin kanssa Stiinalle joka oli koko päivän kokkaillut kahden kiinalaisen ja yhden Taiwanilaisen tytön kanssa. Noemi keskusteli innokkaasti Kiinan politiikasta ja meikä melkein nukahti pöytään.

Sunnuntaina taas olin täysissä voimissa. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja aiheutti suurta levottomuutta jaloissa. NIIN IHANA SÄÄ! Kieppasin Sitgbergstorgetin Hemköpin (ruokakauppa) kautta (eväät mukaan) ratikalle ja matkustin Saltholmeniin merenrannalle. Sieltä lähtee lauttoja Göteborgin saaristoon (=skärgården). Itse on mennyt lautoille koska lupasin lähteä sinne Noemin ja hänen ystävänsä kanssa tulevana viikonloppuna. Menin valokuvaamaan ja keikkumaan auringossa kylpeville rantakallioille. Siellä söin eväitä ja tuijottelin merelle ikionnellisena ja varmana siitä että nyt tulee kesä. Oli niin lämmin, että hetken tarkeni jo topilla, jos löysi paikan johon tuuli ei yltänyt :). Härligt! Saltholmenista palasin kotiin kahville mutta en voinut jäädä sisälle vaan painelin vielä kaupungin kaduille ja Trädgårdeniin nauttimaan viimeisistä auringon säteistä. Ja simpura että auringon laskettua tulikin kymä. Kesään on vielä matkaa.

Maanantaina ostin Cyckelkungenista käytetyn pyörän sillä hinnat nousevat koko ajan kesää kohden. Löysin punaisen 3-vaihteisen normipyörän, jossa on maailman mukavin satula! Hintaa pyörälle tuli 800 kruunua eli reilut 68 euroa. Nyt pääsen reissaamaan vähän pidemmällekin! Totesin vain parin päivän pyöräilyn jälkeen että täytynee käydä säädättämässä ohjaustanko- ja satulakorkeus sopivemmiksi. Vaihteet toimii paremmin kuin kotopyörässä ja jopa jarrutkin pelaa! Joutunen vain totuttelemaan jälleen jalkajarruun :).

Tiistaina alkoi Fokus på trä -kurssi. Kokeilemme vähän puun käyttöä ja mahdollisuuksia korussa. Aikaa vain on ollut naurettavan vähän sillä tehtävänanto tuli tiistaina puoliltapäivin, jonka jälkeen Design-osaston Rasmus tuli näyttämään meille intarsia tekniikan saloja ja sitten piti lähteä etsimään materiaalia. Eli aikaa kokeiluille oli vain keskiviikko, torstai ja huomenna aamupäivä. No on tullut sahattua viilattua ja poltettua vähän puuta, jippii :). Huomenna ennen läpikäyntiä menemme studiebesökille taidemuseoon.

Eilen käväisin Anna-Karinin ja Carolinen kanssa kolun jälkeen Jonseredissa, joka on pieni työläis/asuinalue kymmenisen minuutin junamatkan päässä Göteborgin keskustasta. Luokkakaverini Anna-Karin asuu sambonsa kanssa siellä ja hänellä on jopa oma pieni IHANA ateljee vanhassa tiilirakennuksessa. Niin siis kirpparillehan me sinne lähdettiin käymään, Östhjälpen-nimiselle sellaiselle. Ihan hjuva ja halpa kirppis. Mukaani tarttui tosin vain pari peltipurkkia. Junaa odotellessa menimme kanelbullelle Anna-Karinin työhuoneelle. MÄKIN HALUUUUUUN OMAN ATELJEEN! Puulattia ja työpöytä. Oli muuten ensimmäinen kerta kun matkustin junalla Ruåtsinmaalla :D Wow.

Tänään kyrsiinnyin puupölyyn hautautumiseen klo 15 ja lähdimme Rosan kanssa kahville ja päätimme tehdä ruokaa yhdessä ja pitää leffaillan. Leffan lainasimme Tredjelånggatanilta pienestä kirjastosta ja minäkin hankin oman kirjastokortin. Kokkasimme pinaattipekoniherkkusieni-munakkaan josta tulikin kokkelia mutta hyvää yhtäkaikki :D. Niin, Rosa tosiaan palasi Hollannista maanantaina. En muista selitinkö jo mutta menkööt uudestaan. Rosan poikaystävän isä kuoli, joten hän lensi pari viikkoa sitten takaisin Amsterdamiin avuksi. Hän palasi maanantaina ja minä, Stiina ja Noemi kokattiin päivällinen Stiinalla Rosan paluun kunniaksi. Oli Pääruoka, bruchetat, salaatti ja jäkkäri. Rosa tuli suoraan lentokentältä ja puhuttiinkin tuntitolkulla hautajaisista ja kaikesta mahdollisesta.

Tänään Rosa kertoi Lapin reissusta josta uupuu yksi tyyppi autosta. Suunnitelmana on siis ajaa autolla Kiirunaan eli Ruåttin lappiin. Matkalla yövytään hostellissa ja paikanpäällä samoin. Ja meikä lähtee mukaan! Hintaa reissulle tulee 2300 kruunua eli 196 euroa + sapuskat. Once in a lifetime. Juttelen vielä opettajan kanssa, jos voin olla muutaman päivän poies koulusta mutta ei pitäisi olla mikään ongelma. Lähtö viimeinen tätä kuuta eli ihan pian! Matkasuunnitelma siitä rento että voidaan pysähdellä aina kun nähdään jotain mielenkiintoista. Joitain luonnonpuistoja suunnnitelmassa oli joka tapauksessa. Autossa meitä on siis vissiin kuusi(?), mukanaolijoista tunnen vain Iidan ja Rosan mutta ajomatkan jälkeen epäilemättä muutkin :D.

Mutta nyt alkaa olla myöhä ja aamulla pitänee palata taas penkin ääreen viilaamaan, sahaamaan ja hiomaan. Postailen kuvia mm. aurinkoisilta rantakallioilta (=klippor) ja Kontikin villeistä viidakkotunnelmista toisella kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti